Cukorbeteg blog
Tartalom
Elkészítése: Mogyorós piskóta A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni a sóval, hozzáadjuk az eritritet, kemény habbá verjük, majd a habverőt alacsonyabb fokozatra vesszük és pár mozdulattal a 2 tojássárgáját és az olvasztott vajat is belekeverjük. A mogyorót megpirítjuk és 40 grammnyit ledarálunk, 20 grammnyit apróra vágunk.
A darált és aprított mogyorót, valamint a zabpehelylisztet elkeverjük, majd rászórjuk a tojásos habra és óvatosan beleforgatjuk. A °C-ra előmelegített sütőben két cm átmérőjű tortakarika használatával cukorbeteg blog alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
Őszibarack mousse A fölkockázott őszibarackot az eritrittel és a vízzel fölforraljuk és addig főzzük, amíg a barack puha nem lesz. Miután megfőtt az egészet botmixerrel pürésítjük, majd a 3 ek hideg vízben megduzzasztott zselatint belekeverjük a még meleg folyadékba.
Szobahőmérsékletűre hűtjük, aztán mikor kihűlt, az időközben habbá vert tejszínhabba forgatjuk. A már korábban előkészített tortakarikába helyezett piskótakorongra öntjük és hűtőben dermesztjük.
Őszibarack zselé A zselatint megduzzasztjuk 3 ek hideg vízben, közben az őszibarackot pürésítjük és hozzákeverjük az eritritet. A zselatint felmelegítjük és összekeverjük az őszibarackos pürével, majd a már formában lévő, félig megdermedt őszibarack mousse tetejére öntjük, ráhelyezzük a másik piskótalapot és az egészet 2 órára hűtőbe rakjuk.
Szeretnék információt adni, és átadni, mert a diabétesz életre szóló tanulás és kihívás, amelyben sosem tudhatsz eleget. Az orvosi vonatkozások tájékoztató jellegűek, a céljuk pedig,hogy további olvasásra, és a betegség megismerésére sarkalljanak.
Ha megszilárdult, eltávolítjuk róla a tortakarikát, majd azt cm átmérőre állítjuk azért, hogy a vanília mousse a későbbiekben körbe tudja venni a piskótát és újból további felhasználásig félrerakjuk. Vanília mousse A tejet, a tojássárgájákat, a vaníliarúd kikapart magját, a sót és az eritritet egy hőálló tálban elvegyítjük és vízgőz fölött addig hevítjük, míg kicsit besűrűsödik kb.
Ekkor a hideg vízben megduzzadt zselatint beletesszük és addig keverjük, amíg elolvad.
Ezek után szobahőmérsékletűre hűtjük közben párszor átkeverjük. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, aminek egy részét elvegyítjük a tojássárgájás krémben, majd ezt óvatosan a maradék tejszínhabba forgatjuk. Az előkészített tortakarikába öntjük úgy, hogy körbevegye az eddig elkészített őszibarackos tortaalapot és beledobálunk egy meghámozott és felkockázott, papírtörlőn, vagy konyharuhán megszikkasztott őszibarackot. A tetejét elsimítjuk és cukorbeteg blog, rózsa alakban kirakjuk félbevágott és felszeletelt nektarin szeletekkel.
Az elkészült tortát hűtőbe helyezzük, ahol legalább 4 órán át dermesztjük.