Vác Online - Új számon hívható a váci kórház

Vác kórház

inzulinrezisztencia tanulmány

Egy új kórház szükségességének gondolata már a múlt század es éveiben felvetõdött, ugyanis az as években a Burgundia utcában mûködõ 20 ágyas szegényház jellegû kórház ma Idõsek Otthona- valamint a város fõterén, 30 ággyal rendelkezõ Irgalmas Kórház szolgálta a betegeket. Az A kórház vezetõségének fontos célkitûzése volt egy új típusú egészségügyi irányítás megteremtése, annak következetes megvalósítása, egy élõ-folyamatos kapcsolat a kórház és felvevõ területe között.

Megvalósult a nyitott falú kórház modellje. A diagnosztikus részlegek közül a labor, a röntgen és a kórbonctani osztály is ekkor kezdte meg mûködését.

">Ajánlott hírek

Még ebben az évben a mûtõblokk mellett 7 ágyas intenzív részleg kezdte meg mûködését. A kórházhoz került a tüdõgondozó, a stabil és mozgó ernyõképszûrõ állomás, valamint a zebegényi szülõotthon.

medicine betegség diabétesz kezelésére

Pavilonok építését kezdték meg a kórház fõépülete mellett: ben, ban három pavilont ággyal az elmebetegek részére, ban pedig egy ágyas belgyógyászati pavilont. A központi labor itt kapott végleges elhelyezést.

cukorbetegség aspen kezelése

Még ugyanekkor saját erõbõl megszervezõdik a Sürgõs Betegfelvételi Részleg. Vác kórház a helikopter leszálló, valamint a parkoló is. A gégészeti osztály kiköltözött a régi kórházba, helyén szülõszoba és szülészeti mûtõ került kialakításra.

v. posner a cukorbetegség kezelésében

Megépül az új étterem.