Pajzsmirigy probléma, cukorbetegség: segítenek a nyomelemek

Pajzsmirigy cukorbetegség. :: Cukorbetegség, pajzsmirigy, hormonok - InforMed Orvosi és Életmód portál ::

Tartalom

pajzsmirigy cukorbetegség a diabétesz, használat

Megjelenés: Összefügghet a csökkent pajzsmirigy-működés a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának valószínűségével Közel résztvevő bevonásával végzett vizsgálat alapján kutatók megalapozottnak találták az alacsony pajzsmirigyhormon szint és a 2-es típusú diabétesz magasabb kockázata közötti összefüggést. A kutatás eredményeit az április 3-án rendezett bostoni Endocrin Society gyűlésén mutatták be.

pajzsmirigy cukorbetegség új készítmények a 2. típusú diabetes mellitus

A statisztikák szerint 10 prediabéteszes ember közül egynél kialakul a 2-es típusú cukorbetegség. A rotterdami Erasmus Medical Center kutatója szerint "az eredmények felvetik, hogy esetleg szükséges lenne a prediabéteszes egyének pajzsmirigyfunkciójának ellenőrzése".

pajzsmirigy cukorbetegség cukor cukorbetegség kezelés és jelek

Jelenleg a szakértők 1-es típusú diabétesz esetén javasolják a pajzsmirigyműködés ellenőrzését, pajzsmirigy cukorbetegség ezeknél a betegeknél jelentősen megnövekszik a pajzsmirigybetegségek kockázata. Korábbi vizsgálatok kimutatták az összefüggést a hypothyreosis és a csökkent inzulinérzékenység között.

Az Erasmus Medical Center kutatói résztvevőt vizsgáltak, akiknek az átlagéletkora 65 év volt. A vizsgálati alanyoknál évente ellenőrizték a vércukorszintet és a pajzsmirigyfunkciót, valamint áttekintették orvosi kórtörténetüket.

pajzsmirigy cukorbetegség cukorbeteg ételrendelés

Az átlag 8 éves utánkövetési időszak során résztvevőnél alakult ki prediabétesz és esetben cukorbetegség. A kutatók azt találták, hogy még a normál pajzsmirigyfunkciójú alanyok között is 1,4-szer magasabb volt a prediabétesz diabétesszé való progressziójának valószínűsége, ha a pajzsmirigyműködés aktivitásuk szintje a populáció alsó harmadába esett.

pajzsmirigy cukorbetegség diabétesz kezelésében 2 st népi jogorvoslati

További vizsgálatok célja pajzsmirigy cukorbetegség meghatározása lesz, hogy a szubklinikus hypothyreosis szűrésének és kezelésének van-e előnye a diabétesz kockázatának kitett egyéneknél.