Mi a pajzsmirigy-alulműködés?

Pajzsmirigy alulműködés

Tartalom

  Pajzsmirigy alulműködés vizsgálat 5 gyakori tévhit a pajzsmirigy betegségekről A pajzsmirigyzavarok népbetegségnek számítanak, így szinte nincs is olyan ember, akinek az ismerősi körében ne lenne olyan, aki a szerv alul-vagy pajzsmirigy alulműködés, esetleg göböktől ne szenvedne. Annak ellenére, hogy igen gyakori problémáról van szó, több tévhit is kering vele kapcsolatban. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont endokrinológus szakorvosjelöltje ezeket oszlatja el. Pajzsmirigy alulműködés diagnózisa a vérből történő hormonszintek maghatározásával történik, mely során az agyalapi mirigy által termelt a TSH, illetve a pajzsmirigy hormonok fT3 és fT4 szintjét kell elsősorban meghatározni.

  pajzsmirigy alulműködés

  Pajzsmirigy-alulműködésre a magas TSH szint, alacsony fT3 és fT4 szint utal, de arra mindképpen figyelni kell, hogy a TSH érték egyénenként életkor szerintsőt vizsgálatonként napszakonként, évszakonként is eltéréseket mutathat, ráadásul pajzsmirigy alulműködés gyógyszer is befolyásolja az aktuális értéket.

  Éppen ezért laborvizgsálat mellett ultrahang vizsgálat ra is sok esetben sor kerül. Pajzsmirigy alulműködés kezelése A hipotireózis kezelése elsősorban hormonpótlással történik. A kezelés során az adagot személyre szabottan szakorvos állítja be.

  pajzsmirigy alulműködés

  A TSH szint követése szolgáltat információt a kezelés eredményességéről, szükséges gyógyszer mennyiség módosításokról. Tudj meg többet a pajzsmirigy alulműködés kezeléséről ide kattintva. Pajzsmirigy alulműködés gyógyítása A pajzsmirigy alulműködés megfelelő szakorvosi kontroll és kezelés mellett tünetmentesíthető, bár véglegesen nem gyógyítható betegség.

  pajzsmirigy alulműködés

  Kezelt betegség esetén a kórkép nem befolyásolja sem az életkilátásokat, sem az életminőséget, telje élet élhető vele. Kapcsolódó cikkek, melyek érdekelhetik Önt:.

  pajzsmirigy alulműködés