Praediabetes és metabolikus szindróma, mint népegészségügyi probléma

Ngt diabetes

Tartalom

  Az inzulinrezisztencia és az inzulinszekréció zavara független előrejelzője a glukóztolerancia romlásának, a 2-es típusú diabetes kialakulásához vezető stádiumokban Insulin resistance and insulin secretory dysfunction are independent predictors of worsening of glucose tolerance during each stage of type 2 diabetes development Weyer, C.

  Diabetes Care A 2-es típusú diabetes a glukóztolerancia progresszív károsodása következtében alakul ki, a normális glukóztoleranciától NGTa csökkent glukóztolerancián IGT keresztül, a cukorbetegség végleges megjelenéséig.

  ultrahang képzés

  Fontos feladat a 2-es típusú cukorbetegség primer prevenciója, a betegség kifejlődésének különböző stádiumai alatt az inzulinérzékenység, az insulinszekréció zavarának a felismerése. A korábbi vizsgálatok eredményei a diabetes kialakulását befolyásoló tényezők vonatkozásában - inzulinrezisztencia, inzulinszekréció zavara, csökkent inzulinválasz, inzulin indukálta glukózhasznosulás Makut inzulinszekréció válasz AIR - nem egységesek.

  2-es típusú diabétesz kezelés népi jogorvoslati

  Arizonában a pima indiánok körében gyakori a 2-es típusú diabetes előfordulása, ezért ez a népcsoport alkalmas a prospektív felmérésekre.

  A tanulmány 13 éven át pima indiánok körében vizsgálta a glukóztolerancia romlását ngt diabetes NGT-től az IGT-én keresztül a diabetes kialakulásáig. Statisztikai értékeléssel megállapítható volt, hogy azok az egyének, akiknek a folyamatos követés során a 4 évi összesített M- és AIR-értékük az átlag alatt volt, hajlamosabbak voltak az IGT-re, mint azok, akiknek az M- és AIR-értékük az átlag felett volt.

  cukorbetegség hyperosmolaris kóma kezelés

  Ezzel szemben azoknak az egyéneknek, akiknek az átlag alatti M-értékük átlag feletti AIR-értékkel párosult, vagy fordítva, az átlag feletti M-értékük, átlag alatti AIR-értékkel párosult, ngt diabetes IGT-re való hajlamuk közepes fokú volt. IGT-től a diabetes kialakulásáig: A követés sorána kezdetkor már IGT-be tartozó egyénből, nél fejlődött ki a diabetes.

  • Magyar Atherosclerosis Társaság
  • Láb duzzanata a cukorbetegség kezelésének

  Statisztikai értékeléssel megállapítható volt, hogy azoknál az egyéneknél, akiknek a folyamatos követés során a 4 évi összesített M- és AIR-értékük az átlag alatt volt, nagyobb volt a diabetes kialakulásának gyakorisága, mint azoknál, akiknek az össz M- és AIR-értékük az átlag felett volt.

  Ezzel szemben azoknál az egyéneknél, akiknek átlag alatti M-értékük átlag feletti AIR-értékkel párosult, vagy fordítva, átlag feletti M-érték párosult átlag alatti AIR-értékkel, a diabetesbe való átmenet kockázata közepes fokú volt.

  diabetes fájó ízületek

  Összefoglalásképpen megállapítható, hogy a glukóztolerancia romlását, az NGT-ből az IGT-be való átmenetet elsődlegesen az inzulinhatásban és inzulintermelésben jelentkező zavar, az alacsony M és AIR okozza, melyet a későbbi inzulinrezisztencia és inzulintermelés zavara is követ. Az inzulinrezisztencia és inzulintermelés zavara független patogenetikai tényezője a diabetes kialakulásának, a glukóztolerancia romlásának.

  Ferenczi Judit dr.

  colorado endocrinology