Hogyan alakul ki az inzulinrezisztencia?

Inzulinrezisztencia fáradtság

Tartalom

  cukorbetegség 2 fajta kezelés bab bor alkoholtartalom mérése

  Koppány Viktória Létrehozva: Az esetek többségében ez csupán egy múló állapot, ám mennyiben állandósul az, hogy falatozás után csak ásítozik és szinte bárhol el tudna aludni, akkor lehet, hogy az inzulinszintjével van probléma. Koppány Viktóriát, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistáját a lehetséges okokról és az inzulinrezisztencia kezeléséről kérdeztük.

  A szervezet üzemanyaga A glükóz- azaz a vércukor- szervezetünk üzemanyaga, inzulinrezisztencia fáradtság hiányában inzulinrezisztencia fáradtság sejtek éheznének, így a test nem tudná ellátni feladatait.

  kezelése üszkösödés nélkül amputáció diabetesben cukorbetegség mellkasi fájdalom

  Szintjét a hasnyálmirigyben termelődő inzulin tartja kordában, ami lényegében a szervezet teljes anyagcseréjének legfőbb szabályozó hormonja, és segíti a vércukor sejtekbe való jutását- ebből következik, ha az inzulin nincs jelen elegendő mennyiségben, illetve ha valamilyen okból nem képes ellátni feladatát akkor az energiaháztartás zavart szenved. Ez amellett, hogy fáradtságot idéz elő, az egész szervezet működésére negatív befolyást gyakorol, és megnöveli a 2-es típusú diabetes kialakulásának esélyét.

  diabetic nephropathy treatment uptodate dia wellness kezdőcsomag

  Ennek oka, hogy a test egyre több inzulint kezd el termelni, ami előbb-utóbb a hasnyálmirigy kifáradásához vezet. De miért leszünk álmosak?

  kezelés kezelés a 2. típusú diabetes a kezelés a népi módszerek 2 típusú diabetes

  Az inzulinrezisztencia egyik jellemző tünete, hogy az étkezések után órával álmosság, fáradtság jelentkezik- főleg az olyan gyors felszívódású szénhidrátok bőséges fogyasztása után, mint pl.

  Ekkor ugyanis hirtelen megnő a vércukor szintje, majd ellensúlyozásként az inzulin mennyisége is, aminek következtében a glükózszint leesik. Ez álmosságérzettel esetleg remegéssel, szapora szívveréssel jár.

  gyümölcs cukortartalom táblázat cukor cukorbetegség kezelésére fekélyek a lábon

  Sőt, az is gyakran előfordulhat IR esetén, hogy magas szénhidrát-tartalmú ételek fogyasztása után nem sokkal cukoréhség lép fel, mivel a szervezet így próbálja kompenzálni a lecsökkent glükóz szintet- mondja dr.

  Éppen ezért, ha az említett tüneteket tapasztalja, érdemes mihamarabb szakemberhez fordulni, ugyanis az inzulinrezisztencia IR kezeletlen esetben súlyos károkat okozhat, és akár 2-es típusú cukorbetegséggé is fajulhat!