Diabeteses-láb rendelés

Diabeteses angiopathia. Diabeteses-láb

Diabeteses-láb rendelés Diabeteses-láb A cukorbetegség diabetes mellitus a szervezet egészét érintő anyagcserebetegség.

diabetes orvosi központok

A diabetes szövődményei elsősorban a kis és nagyerek, valamint az idegrendszer károsodásán keresztül alakulnak ki. Beletartozik a klasszikus alsóvégtagi verőérszűkület PADaz un.

cukorbetegség kezelésére kapor

Megelőzés, kezelés Az alsóvégtagi károsodások megelőzésében, korai felismerésében és kezelésében a rendszeres, szakszerű szűrés és tanácsadás alapfeladat. Minden 2-es típusú cukorbetegnek már a betegség felismerésétől évente, 1-es típusú cukorbetegség esetén pedig a betegség kezdete után 5 évvel megkezdve, ugyancsak évente indokolt az alsóvégtagok komplett szakvizsgálata Doppler index és neuropátiás tesztek elvégzése.

Micsoda betegség?

Sajnos ez az egyszerű és fájdalmatlan vizsgálati sor nemegyszer évekig elmarad és már akár súlyos, végtagot veszélyeztető állapotban kerül csak felismerésre a károsodás. Ilyenkor végtagmentésért folyik a küzdelem, pedig a probléma rendszeres vizsgálattal és szakszerű alapkezelésekkel megelőzhető lenne.

cukorbetegség a legújabb eredmények kezelésére

Önellenőrzés Cukorbetegségben elengedhetetlen lábaink napi rendszerességű önellenőrzése. Ápolás, ellátás A cukorbeteg lábának ápolása az esetlegesen kialakuló bőr és körömeltérések ellátása speciális ismereteket igények.

A bőrkeményedések hiperkeratózis, hyperkeratosistyúkszem clavusbenőtt köröm unguis incarnatusszemölcsök, lábszárfekély ulcis cruris vagy a diabeteses angiopathia fekély ulcus plantarisa körömgomba onikomikóziz v.

népi treatment-es típusú cukorbetegség