Amit a cukorbetegségről tudni kell

Cukorbetegségről

cukorbetegség kezelésére tver

Nosalty Cukorbetegség? Gyakran hallott fogalmak, de vajon tudjuk-e, milyen betegségeket rejtenek valójában, és hogy miként előzhetjük meg őket? A cukorbetegség vagy orvosi nevén diabetes mellitus a szénhidrát-anyagcsere zavara.

tea a diabetes kezelésére

Két fő típusa ismert, az 1-es és 2-es típusú diabetes, de előfordul például a várandósság alatt kialakuló terhességi diabetes is. A két fő diabetestípus kialakulásában azonban alapvető, lényegi különbség van. Az 1-es típusú diabéteszben a hasnyálmirigy inzulint termelő sejtjei károsodtak, ezért nincs, vagy cukorbetegségről elég az inzulin a szervezetben, emiatt az 1-es típusú cukorbetegek kezdettől inzulinra szorulnak.

Le tudom váltani az inzulint gyógyszerre?

Fogyás, állandó szomjúság, bőséges vizelet hívhatja fel rá a szülők és a gyermekorvos figyelmét. A betegek életben maradásához a külsőleg adott inzulin elengedhetetlen.

denas diabétesz kezelésére szolgáló

Ezzel szemben a 2-es típusú cukorbetegség jellemzően az életmód következtében cukorbetegségről ki. Ilyenkor a hasnyálmirigy megfelelően működik, tud inzulint termelni, de az nem cukorbetegségről ellátni a feladatát, mert a szövetek nem reagálnak rá, úgynevezett inzulinrezisztens állapotban vannak. Ez egy összetett folyamat eredménye, melyben óriási szerepe van az életmódnak: a betegség legtöbbször a metabolikus szindróma talaján alakul ki, melyet jellemez még a törzsre lokalizálódó elhízása magas koleszterin- és trigliceridszintek és a cukorbetegségről vérnyomás.

arany os cukorbetegség kezelésének