Navigációs menü

Agyi inzulinrezisztencia

Tartalom

  Recommended Articles Előtérbe került az agy szerepének és az inzulin agyi inzulinrezisztencia hatásainak kutatása az energiaforgalom, étvágy, cukoranyagcsere szabályozásában.

  agyi inzulinrezisztencia cukorbetegség története 1 típus

  A hypothalamusban lévő idegsejtek orexigének közvetítésével fokozzák, anorexigének közvetítésével csökkentik az étvágyat, szabályozzák az energia-egyensúlyt és táplálékfelvételt. Az inkretinek a bélen kívül az agyban is termelődnek, ott speciális receptorokhoz kötődnek.

  Az inzulin centrális szerepe újonnan került előtérbe.

  agyi inzulinrezisztencia zab és árpa, diabétesz kezelésére

  Az inzulin átjutva a vér-liquor gáton a hypothalamus idegsejtjein specifikus receptoraihoz kötődve szabályozza a perifériás cukorháztartást. Az agyi inzulin hat az anyagcserére és kognitív funkciókra. Az agyi inzulin-jelátvitel csökkenése inzulinrezisztenciát eredményez, metabolikus szindróma kialakulásához vezethet.

  Az agyi inzulinrezisztencia kezelése centrális támadáspontú készítmények előállítását indokolja, paradigmaváltást jelent az elméletben és a klinikumban, a terápia és megelőzés terén diabetesben, cardiovascularis, mentális és onkológiai betegségekben.

  agyi inzulinrezisztencia receptek diabétesz kezelésére

  Anthony, K. The cerebral basis for impaired control of food intake in metabolic syndrome? Diabetes,55, — Reed L. Attenuation of insulin-evoked responses in brain networks controlling appetite and reward in insulin resistance.

  agyi inzulinrezisztencia cukorbetegség kezelés klinika perm